Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2010. augusztus

Mogyoróra fáj a fogam

Olvastam, hogy negyven felett már nem szuvasodnak a fogak (tovább). Vagy elnéztem valamit (szokás szerint), vagy én vagyok a kivétel, aki próbára teszi a szabályt.
A fenti tudás nem segített rajtam, egyre gyakrabban voltam kénytelen az ebédidő táján jelentkező mogyoró vs. spenót összevetésben az utóbbi javára dönteni - és nem mindig íz alapú megközelítésben.

A "kiesett a tömés - letörött a maradékból - nagyobb lett a lyuk" eseményvonalon nem szerettem volna eljutni a "marhára fáj, most már muszáj elmenni fogorvoshoz" stádiumig, úgyhogy összeszedtem magam és ellátogattam a FogArt új biatorbágyi rendelőjébe. Illetve, előbb az interneten igyekeztem bátorítást meríteni az akcióhoz. Az áttekinthető, barátságos honlapon tett virtuális túra megyőzött, jöhet a telefon.
(a FogArt honlapja ...>>>)

Kedves hang érdeklődött állapotom felől - végre valakit érdekelt - majd kitaláltunk egy kölcsönösen megfelelő időpontot, amikor is annak rendje-módja szerint megjelentem, szorongásomat határozott fellépéssel kompenzálva. De erre nem volt szükség, a barátságos környezet és a segítőkész asszisztens hamar eloszlatta félelmeimet. Sehol a jól(?) megszokott klór- és kloroformszag, sehol a bántó kórházi fehérség. Meleg színek, kényelmes bútorok, bizonyítékául annak, hogy egy egészségügyi intézménynek nem kell feltétlenül egy kórházi műtőre hasonlítani, annak minden ijesztő asszociációjával.

Mindeközben a rendelőben a legkorszerűbb felszerelés várja a betegeket, jelen esetben engem. Elterültem a kényelmes vizsgálószékben és beszélgetni kezdtünk, ami hamar egyoldalúvá vált, a mindenféle izékkel a számban nem voltam igazán párbajképes. Már az injekciót sem igazán éreztem, utána meg csak a matatás meg szöszmötölés hangjait. Fúrás-tisztítás-diagnózis-terápia (gyökérkezelés). Orvosom magabiztos, mégis óvatos, szinte gyengéd mozdulatai maradék félelmemet is eloszlatták, helyére került a gyógyszer, lezárták a fogat.

Másnap indultam Németországba, de nem volt semmi gond. A pár nap hamar eltelt. (lásd cikkünket a NÉMET rovatban - a szerk.) Ismét jelentkeztem a rendelőben, ahol orvosom elégedettségének adott hangot, majd véglegesen betömte a fogat. Ellenőrző röntgen - a képet usb sticken (pen drive - a szerk) megkaptam (mondtam, hogy korszerű). Barátságos elválás. Persze fizetés is, kifüggesztett árlista alapján, korrektül.
Első utam a mogyorókereskedésbe vezetett, a kiscsomagos akciós volt, mindjárt vettem kettőt.

Árkos Antal
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>