Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2009. szeptember

A Nyakasra néző terasz
Espa Hotel Zsámbék

Mindig bajban voltam, ha barátot-ügyfelet kellett Zsámbékon vendégül látnom. Mert olyan hely van néhány, ahol jó a kaja. Olyan már kevesebb, ahol nem lesz a drága zakó bagószagú tíz perc után. Vagy ahová nem esik be egy hangoskodó társaság pont akkor, mikor az ember éppen elmélyülne a beszélgetésben. Némely falubeliek (bocsánat, város - a szerk.) mindentmeghalló fülét itt nem is említem.
Úgyhogy átjártam Pátyra, de sokszor megesett, hogy egészen Budaörsig vagy akár Pestig szaladtam ilyesmi ügyben.

Mostanáig. Mert az Espa Hotel hozza azt, amit egy négycsillagos szállodától elvárunk. Diszkréciót például. Csendet, nyugalmat, békességet. Meg amúgy is wellness (meg bio), amihez nem passzol a cigaretta- és alkoholgőzös hangoskodás.

A cikk a kép után folytatódik

A lovasnapra kilátogató régi kedves barátom kérte, szerezzek neki szállást a környéket, ne kelljen neki akkor kocsiba ülni, mikor esetleg a legjobban érezné magát. Kézenfekvőnek tűnt a gondolat, hogy próbát tegyünk az időközben várossá lett Zsámbék legújabb nevezetességével. Telefonos érdeklődésemre kedvező választ kaptam, majd hamarosan a helyszínen tekinthettem meg a kiválasztott szobát. Németországi tapasztalataimat segítségül hívva sem tudtam semmibe belekötni, s mikor zsámbékiként még árengedményt is ajánlottak, az üzlet megköttetett.

Barátom kora este érkezett és rögtön kiadós vacsorával ünnepeltük meg a régóta esedékes találkozást. Itt került képbe a már említett terasz, ahonnan az ember falatozás közben a Nyakas-hegyet látja, és még kedvenc Romink is elő-előbukkan, ahogy a nyári szellő félrehajtja a nyárfák ágait.
Az éjszakába nyúló lovasnapi program után némi nehézséget okozott a zárt parkolóba való bejutás (színjózanok voltunk - a szerk.), de az éber recepció végül beengedte barátomat, én meg hazagurultam. Mikor másnap reggel megérkeztem, ő már a bőséges reggeli utolsó morzsáival küszködött. Elmondta, hogy szobája csendes, jól felszerelt, berendezése tiszta és kényelmes volt.
Reggeli után kirándulás következett a Nyakason és az elhagyott laktanyában, majd ismét lovasnap. Barátom kellemes hangulatban, élménydúsan, mégis kipihenten indult vissza a "nagyfalui darálóba", amihez jelentősen hozzájárult az
Espa Hotel ..>> által biztosított kényelmes és nyugodt környezet.

Árkos Antal
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>