Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2007. június

"Otthonszülés" - kórházban?

Egy gyermek világrajötte az élet egyik legnagyobb és legszebb pillanata. Ehhez nyújtunk magas szintű szakmai segítséget családias körülmények között.

Egy percig sem kell feladnia az otthon megszokott kényelmét!A babavárás időszaka, a szülés, a gyermekágy nagy kihívást jelent. Nálunk a kismama biztonságos, nyugodt körülmények között adhat életet gyermekének. A Telki Kórház szülészeti osztályán a baba és a mama pihenése, nyugalma, fejlődése egyaránt fontos.

A szülőszobákat, a kórtermeket, a műtőt és az újszülött részleget megnyitottuk a család előtt. A szülőszobán megteremtettük mindazokat a feltételeket, amelyek a szülőnők kényelmét szolgálják.

Tág teret biztosítunk az alternatív szülészetnek. A szülés első szakaszában, a vajúdás alatt a kismama járkálhat, leülhet, guggolhat, vízben fürödhet, de bármikor le is fekhet. A szabad mozgás lehetősége a fájdalmak elviselését könnyíti meg, de akik kevésbé fájdalomtűrők, azok fájdalomcsillapításban részesülhetnek.

Hisszük, hogy a férj és a család jelenlétével, szeretetével és segítségével a kismama szabadabbnak és önállóbbnak érzi magát, biztonságérzete nő, így aktív résztvevőjévé és irányítójává válik gyermeke születésének.

A megszületett gyermeket az anya azonnal karjaiba veheti, megszoptathatja, az apa, pedig megfürösztheti. A szülőszoba elhagyása után a család birtokba veheti a kismama szobáját, ahol egész nap és éjjel együtt lehetnek. A "rooming-in" rendszer lehetővé teszi, hogy a kórházban eltöltött napok alatt a család felkészüljön az újszülött otthoni ellátására. A kismamát megtanítjuk a helyes szoptatás technikájára és az újszülött körüli teendőkre.

A terhesgondozás és a szülészeti ellátás részleteivel kapcsolatban szeretettel várunk minden érdeklődőt személyesen, vagy hívásukat a 06 40 372 300 telefonszámon fogadjuk.

Telki, Kórház fasor 1.
Telefon: 06 40 372 300
Fax: 06 26 372 267
www.telkihospital.hu
E-mail: telkihospital@telkihospital.hu
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>