Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2011. június

Zsámbék Kupa 2011. Tánciskolás Táncverseny.

(a cikk a kép után folytatódik)


A Zsámbéki Tánc Sport Egyesület 2011. június 4-én a Zsámbék Kupa 2011. elnevezéssel először rendezett Tánciskolás Táncversenyt a Zichy Miklós Általános Iskola tornacsarnokában. Az egyesület meghívására az ország 26 településéről (Győr, Zalaegerszeg, Szolnok, Szekszárd, Isaszeg, Pécel, Budapest, Vác, Piliscsév, stb.) 38 táncegyesület, gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályt képviselő versenytáncos (118 pár) érkezett a versenyre.

Az eleganciát képviselő standard táncokat (Angol keringő, Bécsi keringő, Tangó, Quickstep) és pezsgő ritmusú latin-amerikai táncokat (Rumba, Cha-cha-cha, Samba, Jive) délelőtt 10 órától késő délutánig élvezhették a versenyzők és a rendezvényre érkező közönség.
2011. március 28-tól az egyesület valamennyi tagja – az egyesület táncoktatói Várhegyi István és Várhegyiné Nagy Rózsa szakmai iránymutatása mellett – lelkesen munkálkodott a rendezvény feltételeinek megteremtésén.

Kitartó és lelkes munkájuk meghozta az eredményt, hisz a versenyen résztvevő táncosok és kísérőik, a verseny bizottság tagjai és a nézők elismerően nyilatkoztak a rendezvény színvonaláról, sikeréről és eredményességéről.

Egyesületünk, fennállása óta először rendezett tánciskolás táncversenyt, azonban Zsámbékon nem a Zsámbék Kupa 2011. volt az első tánciskolás táncverseny.
18 évvel ezelőtt 1993. május 2-án harmadik alkalommal szervezett „Zsámbéki Tavasz” táncfesztivált a zsámbéki Művelődési Ház akkori igazgatója Mátyás Irén és 1986 óta Zsámbékon tevékenykedő táncpedagógus házaspár Várhegyi István és Várhegyiné Nagy Rózsa. Az eltelt időszak alatt Zsámbékon az általuk végzett társastánc oktatásban voltak kiemelkedő sikerek, így a „Sziluett” Társastánc Csoport megalakítása és éveken át tartó sikeres fellépéseik. Az őket váltó táncos generációban már nem volt olyan tűz és szenvedély, így a társastánc oktatás kissé háttérbe szorult, de a lehetősége sosem veszett el.

Így történhetett meg, hogy 2004. májusában egy 14 fős kis csapat megalakította a Zsámbéki Tánc Sport Egyesületet, hogy megtarthassa ezt az igényes, szórakoztató szabadidő elfoglaltságot, a társastáncot. Az eltelt évek alatt egyesületünk folyamatosan fejlődött, jelenleg három (junior, felnőtt és senior) korcsoporttal folyik a táncoktatás.
A hazai és nemzetközi szaktekintéllyel rendelkező táncpedagógus házaspár Zsámbékon végzett 25 év oktatói munkájának méltó sikere volt a Zsámbék Kupa 2011. Tánciskolás Táncverseny. Ők tanították meg nekünk a standard táncok eleganciáját, igényességét, a latin táncok szenvedélyét, pezsgő vidámságát.
Megtanították azt is, hogy e táncok versenyének megrendezéséhez elegancia és színvonalas környezet illik. A táncversennyel szerettünk volna mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtani. Úgy hiszem, akik részt vettek a rendezvényen, azok ezt az élményt sokáig emlegetik, és nem felejtik. Akik pedig nem látták csak sajnálhatják.

A versenyen elért eredményeink:
- Berényi Gábor és Kökényes Melinda Junior II Standard Kezdő kategóriában első, Latin Haladó kategóriában harmadik,
- Iványi Martin és Eőry Lilla Junior I Latin Kezdő kategóriában negyedik,
- Kemény Imre és Csuri Laura Junior II Latin Kezdő kategóriában ötödik,
- Kelemen András és Simon Bettina Gyermek II Latin Kezdő kategóriában hatodik,
- Pál Gábor és Pál Márta Senior II Standard Kezdő kategóriában harmadik helyezést ért el.

A versenyről a Vértes Fotó készített fényképeket, melyek megtekinthetők a www.vertesfoto.hu és későbbi időpontban egyesületünk honlapján http://invitel.hu/zsatanc.

A sikeres rendezvényhez nélkülözhetetlen volt Zsámbék város és a környező települések cégeinek anyagi támogatása. Köszönjük a cégek, magánszemélyek támogatását és reméljük, hogy a közösen elért siker a kialakított támogatói kapcsolatot a későbbiekre is megerősíti.

Zirkelbach Éva

A rendezvény támogatói voltak:

Alex Fémbútor Kft. Zsámbék, B' Rent Kft. Perbál, Bali Éva Zsámbék, Barack-Virág Kft. Szomor, Bárándi Zoltán Zsámbék, Bellis Virágüzlet Zsámbék, Benedekék Falodája Zsámbék, Cserepeskert Bt. Zsámbék, DAF Trucks Hungary Kft.Zsámbék, Espa Bio & Art Hotel. Zsámbék, FO-Vill Kft. Zsámbék, Ga-Bri-Ele Asztala Kft Zsámbék, HO-GO Team Kft Zsámbék, Horváth Margit Zsámbék, K + F Bowling Kft Zsámbék, Dr. Kocsis Tamás Orvos, Kontakt Busz Kft Zsámbék, Kovács Sütöde Bt Zsámbék, Molnár Dénes Mentős Szakápoló, Nyakaspince Zrt Tök , Panton Bt. Budapest, Prec-Forg Kft. Perbál, Premontrei Szakközép Iskola Zsámbék, Schuller Eh'klar Kft. Pécs, Schwarz 2000 Kft Zsámbék, Szabari Andrea Zsámbék, Tesco Logisztikai park Herceghalom, WAVIN Hungary Kft Zsámbék, Zichy Miklós Ált Iskola Zsámbék, Ziegler Kft Zsámbék, Zsámbék Város Önkormányzata, Zsámbéki MG. Szövetkezet, Zsámbéki Polgárőrség, Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>