Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2009. október

Szüreti vendégek

Sűrű volt a partnerkapcsolati program ezen az őszön Zsámbék, Tök és Wettenberg között. Szeptember harmadik hetében egy buszravaló vendég érkezett Tökre a szüreti vígasságokra, de jutott idő "komoly" dolgokra is.

A megérkezés másnapján elsétáltunk a töki Református templomhoz, megnéztük, hogy halad a felújítás. Onnan továbbmentünk az újonnan nyílt "Pajta" Galériához, amit egy Amerikából hazatelepült művészházaspár épített fel és rendezett be. Ezután a Nyakas Pincébe voltunk hivatalosak borkóstolással egybekötött bemutatóra. Ebéd a Fenyves étkezdében volt, majd meglátogattuk az épülő óvodát.

Szombat délelőtt zajlott a hivatalos küldöttség partnerkapcsolati megbeszélése a Töki Polgármesteri Hivatalban, ezután ebéd következett a nemrég megnyílt Benedekék Falodája vendéglőben Zsámbékon. Kora délután került sor a szüreti bálos menet indulásának megtekintésére, majd könyvbemutató következett. Este a Patkó Csárdában vacsoráztunk, majd a Pest Megyei megyezászló átvételét követően belevetettük magunkat a szüreti bál forgatagába. Az idei töki bál igen jól sikerült, nagyon sok vendég érkezett a szűkebb és tágabb térségből, amihez nyilván hozzájárult a kellemes időjárás is.

Vasárnap német vendégeink Hollókőre kirándultak, majd Kovács Feri bácsi pincéjében vettünk egymástól búcsút borkóstolós-cigányzenés vacsora keretében. (tudósítónktól)

Felbolygatta Zsámbék és Tök közvéleményét a hír, hogy a visszaindulás reggelén az egyik idős német vendéghölgy rosszul lett, közvetlenül a buszra felszállás előtt. Benedek Péter és Baksa László töki polgármester talpraesettségének köszönhető, hogy időben megérkezett az orvosi segítség, ami után nyílvánvalóvá vált, hogy a néni nem bírta volna ki az utat Németországig. (a hírek szerint a részben a zsámbéki és töki adófizetők pénzén fenntartott orvosi ügyelet 7 óra 1 perckor már nem volt hajlandó kijönni). Október elején Launsbachban járva (lásd cikkünket az EU Szemináriumról - a szerk.) megbizonyosodhattunk róla, hogy az idős hölgy jól van, de még további kórházi kezelésre szorul.


Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>