Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

Szélessávon a fejlődés is gyorsabb

A hatékony kommunikáció a tudásalapú térségfejlesztés kulcskérdése. A ma rendelkezésünkre álló információszerzési lehetőségek leggyorsabb és leggazdaságosabb módja az interneten keresztül valósul meg – már ahol van elég sávszélesség, mert ez sajnos még nem mondható el térségünk valamennyi településéről.

A Zsámbéki-medence Regionális Informatikai és Fejlesztési Tanács célja, hogy ajánlások kidolgozásával segítse elő a térségünkben majdan létrejövő tudásvölgy alapjait megteremteni hivatott informatikai fejlesztések megvalósítását. Ennek szellemében legutóbbi ülésén a Tanács javasolta a térségi települések társulásának (a Zsámertnek), hogy vegyen részt a GVOP „Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatása” című pályázatán, mivel az előnyök ott is jelentkeznek, ahol már létezik szélessávú internet elérhetőség. (ár- és szolgáltatási verseny, ingyenes hozzáférés közintézmények számára stb.)

Az előzetes műszaki felmérést követően a Zsámért június 8-i ülésén részt vevő polgármesterek egységesen támogatták a javaslatot. A következő lépés, hogy a társulást alkotó települések testü-letei is támogassák az indítványt. Ez a munka jelenleg folyik, néhány testület már meg is hozta a támogató határozatot.

Árkos Antal
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>