Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2008. június

Solaris City - alapkőletétel Budaörsön

A majdani új budaörsi városközpont látványterve


Megkezdték az M1/M7 autópályákat övező kereskedelmi negyed egyik utolsó nagyobb telkének beépítését. Budaörs új városközpontjának meghatározó fejlesztéseként épül meg a Solaris City multifunkcionális üzlet- és irodakomplexuma, amelyben 22 000 m2 iroda és 10 000 m2 üzletközpont várja a bérlőket. A környék szabad területeinek szűkülésével párhuzamosan az üzletek iránti kereslet láthatóan tovább emelkedett: a majdani üzletek felére máris előrehaladott tárgyalások folynak a leendő bérlőkkel.

Június 5-én tették le az Urbana Kft. beruházásában és a Whitestone Investment Consulting Ltd. fejlesztésében megépülő Solaris City alapkövét, de máris nagy az érdeklődés az itt kínált, mintegy 10 000 négyzetméternyi kiskereskedelmi célú területre - ennek 25 százalékának bérletéről már szándéknyilatkozatot írtak alá. Több mint 2 000 négyzetméteren kap helyet egy gyermekruházati és felszerelési cikkeket forgalmazó cég, üzletet nyit a központban több sportruházat- és divatáru-forgalmazó és tárgyalások folynak több szupermarket- és drogérialánccal. Ezen kívül várhatóan egy patika, postahivatal, több bankfiók, éttermek és számos további szolgáltató kap helyet a Solaris Cityben, és tárgyalnak egy autószalon kialakításáról is.

Tilki Róbert, a Solaris City üzlethelyiségeinek bérbeadásával megbízott GVA Robertson Hungary ügyvezető igazgatója a rendkívül aktív érdeklődést egyrészt az épület kiváló elhelyezkedésével, másrészt a projekt összetettségével magyarázza.
- A budaörsi kereskedelmi zóna lényegében már telített, ez az egyik utolsó jelentősebb méretű beépítetlen terület, a kínálat szűkössége önmagában is gerjeszti az érdeklődést az itteni üzletek iránt: továbbra is sokan vannak, akik szeretnének részesedni az itt megtelepült kereskedők nyilvánvaló sikeréből - szögezte le.

De kihat a bérbeadás gyorsaságára szerinte az is, hogy a Solaris City közvetlenül az autópálya mellett helyezkedik el, a vevők könnyen megközelíthetik az üzletközpontot, és nagyon jól látható lesz az épület, ami tovább vonzza a kereskedőket. Emellett fontos, hogy a Solaris City szervesen illeszkedik az új budaörsi városközpontnak szánt területhez. Az itt megépülő szabadidő- és sportközpont és a több hektáros park a környéken jellemző, a fővárosból és a környező településekről az autópályán ide áramló vevőforgalom mellett a kiemelten jó vásárlóerővel rendelkező budaörsiek számára jelent vonzerőt. Ezt támasztja alá egy nemrégiben készített piackutatás is, amely szerint a megkérdezett budaörsiek több mint 70 százaléka látogatná a Solaris Cityt. A Solaris közvetlen szomszédságában megépülő közel 400 lakásos lakópark pedig a hagyományos városi szolgáltatások - bankfiók, patika, ügyfélszolgálati irodák stb. - létjogosultságát támasztja alá az üzletközpontban. A kiskereskedelmi- és irodakomplexum a budapesti agglomeráció egyik legnagyobb szabású ingatlanberuházásának részeként épül meg. Az összesen 17 hektárra kiterjedő, egymástól független fejlesztők által megvalósítandó projekttel az Önkormányzat célja, hogy egy új városközpont jöjjön itt létre.Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere ezzel kapcsolatban elmondta: a város utóbbi másfél évtizedes töretlen fejlődését és gyarapodását az ide települő kereskedelmi és szolgáltató vállalatokkal fenntartott, kölcsönös előnyökre épülő együttműködés alapozta meg. Ugyanerre alapoznak a sokáig parlagon heverő terület hasznosításakor is. Az erre vonatkozó szabályozási tervet a fejlesztőkkel közösen alakították ki, hogy az itt épülő valamennyi létesítmény minél jobban szolgálja a budaörsieket és a máshonnan ide érkező vásárlókat is. Az önkormányzat és a magánfejlesztők együttműködnek a helyi infrastruktúra kialakításában: egymás közt felosztva végzik a terület közművesítését. A telekegyüttes mentén végigfutó szerviz utat a Solaris City fejlesztője építi meg, amivel a budaörsi oldalon is végig járhatóvá válnak az autópályák mentén lévő területek.

A Solaris Cityt a tervek szerint 2009 őszére adják át, a második ütemben megvalósuló Solaris Parkban pedig szintén két hektáron további 20 000 négyzetméter irodaterületet és egy szállodát terveznek építeni.
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>