Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

Összefogás Pest-megyében

A gazdaságpolitika hiteltelenné válása és a negatív kilátások miatt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Pest-megyei Kereskedelmi és Iparkamara olyan összefogást kezdeményeztek a közelgő önkormányzati választások előtt, melynek célja a politikától független neves gazdasági szakemberek képviselői mandátumhoz juttatása és ezáltal a szakmaiság képviselete a döntéshozatalban.


Dr. Gémesi György, Dr. Vereczkey Zoltán, Dr. Schmidt Géza

Sajtótájékoztatót hívott össze augusztus 24-ére dr. Vereczkey Zoltán, a PmKIK elnöke és dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. A nyitó előadásban a kamara elnöke hangsúlyozta a civil szervezetek összefogásának jelentőségét. Ennek fényében érthető örömmel jelentette be, hogy a MÖSZ és a PmKIK szövetségéhez harmadikként csatlakozott a Pest-megyei Független Polgárok és Polgármesterek Szövetsége is. Ez a lépés is kifejezi, hogy a megye lakosságának túlnyomó része elégedetlen a gazdaságirányítás jelenlegi eszközeivel és módszereivel, változtatni kíván a jelenlegi gyakorlaton. Az eredeti megállapodást aláíró két szervezet azonos szintű képviseletet biztosít az új tagszervezetnek. Az aláírók szeptember folyamán kampánykörúton vesznek részt a megyében, ahol ismertetik Pest-megye gazdasági helyzetét, az elmúlt évek elszalaszott lehetőségeit, az európai úniós pénzek felhasználásának általuk preferált területeit.

Az előadást követő kérdések során felmerült a Budapesttel való együttműködés témája is. Sokan érzik úgy a megyében, hogy a főváros bizonyos esetekben kimondottan ellenérdekelt egyes pest-megyei fejlesztések kérdésében. Jó példa erre Pest-megyének az országos átlaghoz képest is elmaradott úthálózata. Bizonyos vélemények szerint Budapest a cégek kitelepülését kívánja minden módon megnehezíteni, hogy stagnáló és az EU gondolkodásmódjával (és várhatóan törvényeivel is - a szerk.) ellentétes iparűzési adóbevételeire minél tovább szert tehessen. (az iparűzési adott egyik elkövetkező lapszámunkban alaposabban is meg kívánjuk vizsgálni - a szerk.)

"A kamara házhoz jön" rendezvénysorozat helyszínei és időpontjai:
szeptember 14. Érd, Százhalombatta, Diósd
szeptember 20. Törökbálint, Budaörs, Biatorbágy
szeptember 27. Budakeszi, Solymár, Pilisvörösvár, Piliscsaba

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>