Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2009. november

Szürke marha lekvárral

Az előjelek kedvezőek voltak. Már október végére számos jelentkezés futott be az első Pátyi Piacra, a Landora Pizzéria és az Alma Klub Travel utazási iroda által közösen rendezett, hagyományteremtőnek szánt "Helyi termék vásár és gazdapiacra". Az égi jel is megadatott, szombat reggel kellemes, napsütéses időre ébredtünk.
Közel húsz standon harmincnál több árus kínálta portékáját, még Nyíregyházáról is érkeztek. Senki nem fukarkodott a kóstolásra felajánlott mennyiségekkel, volt itt többféle fűszeres házisajt, előző nap kisütött mangalicatöpörtyű, szalámi és kolbász szürkemarhából, minőségi liszt, méz, valamint házilekvár minden mennyiségben.

(a cikk a képek után folytatódik)
Noha a piac fő termékvonalának az élelmiszert szánták a rendezők, azért jutott hely a népi iparművészet bemutatására is. Akadtak fakupák, tányérok, ruhák egyaránt, de még báránybőrből készült szűr is. Persze nemcsak árusok voltak, látogatók, vásárlók is érkeztek szép számmal. Sem a szervezők, sem az önkormányzat nem kértek helypénzt, a rendezvénynek otthont adó Landora Pizzéria főszakácsa, Bereczki Gábor pedig valódi szürke marhából készült gulyáslevessel örvendeztette meg a különleges ízek kedvelőit. A sikeren fellelkesülve a szervezők már készülnek a következő Pátyi Piacra, amire előreláthatólag december közepe táján fog sor kerülni.

(tudósítónktól)

Pátyi Piac

Érdeklődés, információ, jelentkezés a 70-269-2736 telefonszámon és a
santa.vereb@freemail.hu e-mail címen.
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>