Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2009. október

Pancsi-pancsi
Espa Hotel Zsámbék

Bütyköltem a nyomtatókat az udvaron, közben melegem lett egy szál pólóban is. Mit regélnek itt a népek mindenféle bágyadt szeptembervégi napsütésről - gondoltam magamban - egész jó idő van. Még jobb is, mint nyáron, nem kell úvémérgezéstől rettegni. Mialatt lezsíroztam az utolsó rendbetett darabot, testet öltött bennem a felismerés. Húzósnak ítélvén a tegnapi napomat (lásd cikkünket a Magyarország rovatban - a szerk.) kiutaltam magamnak egy jutalomkupont. Úgyis hetek óta tervezgettem, hogy próbát teszek a nemrég megnyitott zsámbéki szálloda wellness részlegén. Nosza rajta, ki tudja, meddig lehet még a szabadban fürödni.

A recepción kaptam egy fehér karkötőt, ami az öltözőszekrény elektromos zárját nyitja, csak oda kell érinteni. Tiszta hájtek. Becuccoltam a szekrénybe és kicsattogtam a szabadba, hasamat behúzva. Ki tudja, honnan lesnek, nehogy megadóztassák a plusz zsírréteget ezekben a nehéz időkben. A medence víze elég hűvösnek tűnt, nem mertem egyből belevágódni még zuhanyozás után sem, pedig Zsámbékon van orvosi ügyelet is. (mégiscsak egy város - a szerk.) Végül csak-csak vízbe kerültem. Szokott megfontoltságommal először keresztben úsztam át a medencét (ca. 10 m), majd a sikeren felbuzdulva néhányszor hosszában is (4-szer ca. 15 m). Eme kiváló sportteljesítmény elismeréseképpen az elegáns pincér éppen akkor tette le a recepciónál előzőleg megrendelt pohár sört a medence szélére, amikor professzinális (pontosabban annak gondolt - a szerk.) karcsapással odaértem. Amerika. Azon nyomban meg is ismételtem az evolúció nagy eseményét, melynek során távoli kétéltű őseink kimásztak a vízből.

A cikk a képek után folytatódik


A nap közben bebújt egy felhő mögé, ezért úgy gondoltam, talán helyes volna a benti részleget is alaposabban tanulmányozni. A fedett kismedencét és a félóránként beinduló pezsgőfürdőt meghagyva néhány lubickoló kisgyereknek a szauna felé vettem az irányt. Ez kell nekem, dőltem hátra jólesően. El is aludtam volna, de nem mertem lazítani, szigorú szerkesztőm várta a cikket.

Úgyhogy szieszta meg étkezés helyett beültem hűséges medvém mellé és felkocsikáztam a hegyre, majd futottam egy kört a réten, hátha leereszt egy kicsit az úszógumim. El is fáradtam alaposan, kétféle testmozgás már sok így nyugdíj előtt. Ha pedig hűvösebb idő jön, akkor sem jövök zavarba. Hosszabban ücsörgök majd a szaunában és bizonyára meg lehet a szálloda személyzetével azt is beszélni, hogy sör helyett alkalomadtán egy forró mézesteát hozzanak.

Árkos Antal
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>