Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2004. július 5.

Ismét lovastalálkozó Zsámbékon

Idén augusztus 28–29-én már negyedik alkalommal rendez lovas találkozót a Zsámbék–Töki Lovasegylet.

A hagyományoknak megfelelően az első napon a hátas-számok, a másodikon pedig a fogatszámok kerülnek sorra.

Tóth István a találkozó rendezője és ötletgazdája elmondta, hogy ebben az évben is számos újdonságot láthatnak az érdeklődők. Az augusztus 28-iki versenyszámok között először szerepel az amatőr távlovaglás, amely minden bizonnyal próbára teszi a hobbilovasok és lovaik állóképességét.

Ugyancsak érdekes újdonság lesz a tabajdiak lovaspóló bemutatója, akárcsak a hollywoodi produkciókban is szereplő csömöri kaszkadőrök szereplése.

A legnagyobb szenzációt talán Kassai Lajos lovasíjász bemutatója jelenti majd, szintén az első napon. Kassai Lajos az ősi magyar lovasíjászat felelevenítője, aki a kor követelményeinek szem előtt tartásával újította fel a több mint ezer éves magyar lovashagyományokat. Történelmi emlékek, tudományos munkák tanulmányozása alapján újjáalkotta a magyar reflexíjat, illetve megalkotta a lovasíjászat szabályait. A Kaposmérőről érkezett mester tudását méltán jelzi, hogy az amerikai indián hagyományok felújítói is nála tanulták a lovasíjászatot.

A póni pusztaötös szintén nem szerepelt még a zsámbéki lovasnapokon. Ez a bemutató szintén a magyar lovashagyományok érdekes színfoltja.

A szervezők ismét gondoltak a gyerekekre, amikor 1000 darab félárú jegyet osztanak majd szét a kisvidámpark játékaira.

Tóth Istvántól azt is megtudtuk, hogy a veterán hajtók csapata tovább bővült, s várhatóan már tizen vetélkednek az első helyért. A legidősebb közülük már 84 éves.

A támogatókat az idén is várják a szervezők, mert számuknak növekedésével talán még újabb meglepetések is műsorra kerülhetnek.

A szokásos malacfogó verseny és a lovas ügyességi játékok az idén sem maradnak el, szombat este pedig ismét Varga Vince szórakoztatja a nagyérdeműt.

H. P.

A részletes program ... >>>
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>