Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2009. augusztus

Ügyintézés, vagy hova lejt az ügy útja?

(Szerkesztőségünk továbbra is várja azok jelentkezését, akik úgy érzik, hogy az önkormányzatok által fenntartott helyi médiumokban nem kapnak kellő nyilvánosságot. Ajánlatunk nem csak Pátyra és Zsámbékra vonatkozik, hanem a Zsámbéki-medence és környéke valamennyi településére)

Budakeszi szép város. Különösen szép a Fő utcája, de nehéz közlekedni rajta! Nem mindegy, hogy Budapest, vagy Páty felé veszi a halandó az irányt. Páty felé lejt a pálya! Nagyon lejt! Tudja ezt mindenki, de a földrajzi adottságokkal nem lehet mit kezdeni! Ha arra jársz, fogadd el! Az út Pátyra lejt!

Oly annyira, hogy a Fő utca ódon városháza is megbillent Páty irányába. Folyosóján pátyiként lejt-, idegenként pedig hegymenet várja azt, aki ügyfélként betéved kapuján. Egyébként hogyan lenne magyarázható, ha Te, idegen június 08-án beadsz egy kérelmet és az egy hét alatt nem jut el az ügyfélszolgálattól a 10 méterre székelő(?) ügyintéző szobájába?

Persze ha pátyi vagy, akkor más a helyzet. Kérelmed két fénymásolásnyi idő alatt képes kétszer megjárni ugyanezt az utat. Különösen, ha a startvonalad nem az ügyfélszolgálat előtt, hanem kicsit beljebb, például a jegyzői iroda elé van felfestve. Figyelem, egyenes pályán nincs pályaelőny! Ha van, akkor az csalás! A budakeszi jegyzőségen van pályaelőny, viszont emiatt nincs ügyfél egyenlőség!

Idegen, mondhatsz, írhatsz, küldhetsz bármit, nem ér a címzetthez oda időben. Miközben pátyiként, vagy Páty képviseletében még füllenteni is segítenek, hogy ügyed gyorsabban guruljon a megbillentett folyosón. Furcsa ez a kettősség! Idegennek patópáli, pátyinak gavallér a módi! Pató Pál a lustaság, Gavallér Pál a gyorsaság jelképe. Igaz, Pató Pál a maga ura volt, Gavallér Pál nem az. Neki a jegyző megmondja, mit tegyen és mit ne tegyen! A jegyzőnek megmondja valaki? Sajnos, úgy tűnik, igen! Pedig nem kellene, nem szabadna! Ha nem értenéd, idegen: Ne kérj birtokvédelmet Pátytól Páty ellen, mert ha nincs szerencséd, megkapod elfogulatlanként a budakeszi jegyzőt, aki neked csak az ajtón át üzen, miközben minden, amit kérsz, az éppen nincs, vagy amit beadsz az meg éppen nem ért még oda a címzetthez. A magyarázat: "Tudja, ilyen az ÜGYKEZELÉS!" Miközben pátyiként elég, ha "bemondod, vagy bemondatod, hogy mit szeretnél", az faktum lesz!

Különösen, ha van paktum! A pátyi iskola bevételére! Idegen, tanuld meg a közigazgatási hivatal ellenőrzésétől megfosztott "magánigazgatástól": Ha műved jogilag gyenge lábakon áll akkor fogadd el igaznak a füllentős beadványt, majd félelmedben kérj három kommandóst, akik talán a Páty felé lejtő pályán megtartják a meglóduló igazság szobrát! Csak rá ne dőljön az alkotókra!

Ha a füllentés nem kenyered, idegen, mit tehetsz? Tanácsunk: Húzd az igazság szobrát vissza a tüdőgondozóig, onnét Thököly apánkról és a Hungáriáról elnevezett utcák sarkáig. (A Pest-megyei Bíróség székháza - a szerk.) Gyorsan fordulj bírósághoz, ott talán már nem lejt a pálya semerre Majd ott kiderül, hogy kinek - a hatalom által nyomorgatott kurucnak, vagy a füllentős herceg irányította labancnak - vagyon-e igazsága? Sok idő kell, hogy ebben az ügyben világos legyen, de te, labanc ne reméld, hogy neked lesz még egyszer Világos. Világos?

Dr. Kovács János
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>