Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2007. december

Adományokkal a szegénység ellen
Sajnálatosan találó neve van Zsámbék egyik sokak által ismert civil szervezetének: Létminimum Alatt Élők Társasága Az egyesület jövője jóidőre biztosítottnak tűnik, miután az évek óta húzódó recesszió megfejelve a legújabb ár- és adóemelésekkel egyre többünket tesz potenciális taggá.


Ruhaosztás a rászorulóknak


Idézünk az alapszabályból: "Az Egyesület feladata és célja: Zsámbék területén és a Zsámbéki-medence községeiben élő társadalmilag, anyagilag és szociálisan hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítása, emberi méltóságának védelme, érdekképviselete."

"Az (Egyesület) a célok érdekében gyűjtést szervez, kiadványokat szerkeszt és ad ki, képzést valósít meg. … E célokat közhasznú tevékenységként, e tevékenység kielégítését nyereség- és vagyonszerzési cél nélkül, közhasznú szervezet formájában végzi."

A 2004 márciusi cégbírósági bejegyzése óta sokan megismerkedhettek az egyesület munkájával, elég itt csak a használtruha osztásokat vagy a szegény gyerekek rendszeres Mikulás-napi megajándékozását említeni, de emlékezhetünk a tavalyi jótékonysági bálra is. A frissen alakult önkormányzat - felismerve a rászorulók megsegítésének politikától független szükségességét (a szegénységnek nincs "pártpreferenciája") máris támogatásáról biztosította a szervezetet. Tette ezt annál könnyebb szívvel, mert a LAÉT támogatása az új polgármester választási programjában nevesítve is szerepelt. A segítség nemcsak szavakban merült ki, megerősítést nyert a zárdakerti adományraktár használati joga - amit az előző ciklusban bizonyos egyének és csoportok saját céljaikat a közösségi érdekek elé helyezve megpróbáltak "lenyúlni". Támogatóink segítségével még a tél beállta előtt sikerült a megtépázott tetőszigetelést is helyreállítani, nem utolsó sorban legfőbb "támogatónknak" köszönhetően, aki a munka elvégzéséhez szükséges kedvező időjárásról gondoskodott.

Az eddig jobbára Zsámbékon tevékenykedő szervezet immár regionális szinten is mozgolódik, Tök község és Páty felé egyaránt kapcsolatokat építve. Ennek eredményeként a pátyi önkormányzat támogatásával és a Zsámbéki-medence Magyar-Német Barátság Egyesület közreműködésével a LAÉT nemzetközi kapcsolatra tett szert idén szeptemberben, melynek folyományaként november elején jelentős mennyiségű ruhanemű és műszaki cikk érkezett adományként Páty újdonsült testvérvárosából, a bajorországi Kirchheimből. Utóbbiért ezúton is köszönetet mondunk mindenkinek, legelső sorban pedig Günter Schwindl úrnak, Kirchheim alpolgármesterének, aki nemcsak hogy megszervezte az adományt és a gyűjtést a raktározási és szállítási költségek fedezésére, hanem közel hetvenévesen saját maga beült egy 7,5 tonnás teherautó volánja mögé és több, mint tíz órát vezetve hozta el nekünk a kirchheimiek ajándékát. Személy szerint is büszke vagyok rá, hogy Schwindl úr megtisztel barátságával. Az eszközök szétosztását - amit társadalmi zsüri végez - megkezdtük, először a szomszédos bölcsődének juttattunk egy tévé- és egy videokészüléket.
(lásd keretes cikkünket)

A LAÉT Zsámbéki Szervzete továbbra is várja adományaikat, elérhetnek bennünket a 23-341-506 telefonszámon.

Árkos Antal LAÉT, FB tag

2006. november 16-án a Létminimun Alatt Élők Társasága és a Zsámbéki-medence Magyar-Német Barátság Egyesület közreműködésével átadásra került a Zsámbéki Bölcsőde számára a kirchheimi polgárok adományát képező technikai eszközök közül 1 db 70 cm-es televízió-készülék és 1 db video magnetofon. Sajnálatos módon Bojtos Jenő, a LAÉT elnöke kisebb betegsége miatt nem lehetett jelen az átadáson. A bölcsőde dolgozói (és az apróságok) örömmel vették birtokba az ajándékot és megígérték, hogy nem fognak képernyőfüggővé válni, de rossz időjárás esetén jól fog jönni egy-két mesefilm.

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>