Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu


Kegye János Pánsíp művészKegye János pánsíp művész neve nem csak Európa-, hanem világszerte ismert. Művészi pályafutását jazz szaxofonosként kezdte, több, Európaszerte ismert együttesben szaxofonozott. Pánsíp iránti vonzalma eredményeként 1988-ban Németországban jelent meg első pánsípos lemeze a Koch Rekords gondozásában. 1989-ben elvégezte Amszterdamban a Zeneakadémia mesterkurzusát, koncertjei mellett zeneszerzéssel és tanítással foglalkozott. A "Pánsípos" című lemeze ír, kínai, cigány zenéket is tartalmaz modern hangszerelésben, ill. klasszikus zenei átiratok is megtalálhatóak rajta.

A 2004 karácsonyán megjelent "Igaz klasszikus karácsony" című lemeze a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarával készült. Ez a lemez klasszikus kategóriában platina lemez lett.
Állandó kísérői a "Celtic Sunrise" és AZ "Irish Feet" ír tánckar, akikkel Michael Flatley "Lord of the dance" című zenei anyagából adnak elő egy fergeteges ír blokkot.
Koncertprogramjában szerepet kapnak gyönyörű klasszikus dallamok: Handel, Mozart, Dvorák, Bach, Haydn, Vivaldi, Brahms, Massenet...- a "Time to Say goodbye", a "Pacsirta", cigánydalok, német és osztrák sramli dalok. Ezek a magyar- és nemzetközi világslágerek ezen a hangszeren még nem szólaltak meg.

- 2003 novemberében közreműködött Havasi Balázs " A szív hangjai " című lemezén. 2003. December 31-én a Magyar Állami Operaházban adott gyönyörű koncertet a Filharmónia Társaság Zenekara kíséretével.
- 2004 novemberében jelent meg "Meghitt pillanatok" címmel új lemeze Bajtala Emese hárfaművész és a Pannon vonósnégyes közreműködésével. A lemez megjelenésével egy időben indult a lemezbemutató koncertsorozata is, amelynek templomok, művelődési házak, karácsonyi rendezvények adnak otthont.
- 2005 novemberében adták ki az "Exclusive" című Cd-t, majd 2006 decemberében az "Ave Maria" című új CD - je jelent meg. Ezen a lemezen azokat a dalokat játsza, melyet a közönség a legjobban kedvel és keres a koncertjein.
- 2008-ben "Love songs" címmel egy gyönyörü, szerelmes dalokat tartalmazó válogatás készült el, mely zenei anyagot a "Soul Records" Angol hanglemezkiadón keresztül 17 országban értékesítik. Ezen a lemezen ABBA, Bee Gees, Whitney Houston, Celine Dion, Brian Adams és más nagy sztárok, filmek betétdalai szerepelnek.
- 2009 októberben jelent meg egy új klasszikus lemez "Ima" /The Prayer/ címmel, mely bemutató körútja a napokban indul. Szűcs Antal Gáborral (Totya) /a Tátrai Tiborral alkotott Latin duo tagja/ készül egy "Latin Karácsony" című album. Ez a csodálatos zene pánsípon és gitáron páratlan élvezetet nyújt hallgatóinak. A világon először szólalnak meg ezek a dallamok ebben a hangszer-párosításban.

Eddig 22 lemeze jelent meg, számtalan lemezen közreműködött, és szerte a világon árulják lemezeit. Számos lemezbemutató turnéja volt Amerikában, Kínában, Ázsiában és az Európai országokban.

A koncerteken elhangzó dalok a felsorolás teljessége nélkül:

Klasszikus:

1. Erkel F.:Hazám,Hazám
2. Mozart: Kis éji Zene
3. Vivaldi: Négy évszak
4. Bach: Brandenburgi Koncerto
5. Brahms: Magyar táncok
6. In the monesteri Garden
7. Gounod: Ave Maria
8. Bach: Ave Maria
9. Meyer: Cavatina
10. Beethoven: Örömóda
11. Bach H-mol szvit/ badineri
12. Bocelli: Time to say Goodbye
13. Vivaldi :A dúr variációk
14. Bach: Air
15. Vivaldi: Allegro ............... Stb.

Könnyűzenei koncertek:

1. Rose
2. Massachusetts
3. Can't leave without you
4. Chiquttita
5. Lord of the dance
6. Pacsirta (cigány dal)
7. Csárdás (cigány dal)
8. Geampara (cigány dal)
9. Sej Haj Rozi
10. Don' wan to say sorry
11. Pop corn
12. Zillertaler marsh.......stb

A weblapon a megjelent lemezek zeneanyagába is bele tud hallgatni :
www.kegye.com

Remélem hozzá tudunk járulni programjuk színesebbé, és különlegesebbé tételéhez e nem hétköznapi hangszer magas színvonalú megszólaltatásával. Amennyiben sikerült felkeltenem érdeklődésüket e páratlan művész iránt, úgy várom további érdeklődésüket.

Tisztelettel

Kegye János Pánsípművész
2051 Biatorbágy Turista út 4118/1
Mobil: +36-70-368-80-83
kegye@kegye.com

Molnár Magdi Művészeti vezető
Mobil: +36-30-227 13 78
magdi.babszy@gmail.com

Honlap: www.kegye.com
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>