Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2007. június

HonLapszemle -
perbal.hu

Örömmel fedeztük fel tavaly ősszel, hogy hosszas vajúdás, tájékozódás, többszöri nekifutás és előkészületek után (úgy látszik, az önkormányzati döntéshoztal már csak ilyen) elindult a perbal.hu. A Zsámbéki-medence települései már mind rendelkeztek önálló honlappal, most Perbál is felzárkózott hozzájuk. (más kérdés, hogy az említett honlapok egyike-másikával az üzemeltető önkormányzat nem sokat törődik.)

A honlap ránézésre is azt mutatja, nem töltötték tétlenül az illetékesek az előkészítés idejét. A nyitólap egyszerű, jól kezelhető, minden fontos információ kattintásközelben van. A külső szinte szabványos, mégis változatosságot visz az önkormányzati egyenlapok (tudom, azok a honlap-pályázatok) sorába. A színvilág egységes, a szövegek jól olvashatók, a menük kézre esnek. A főoldalon aktuális és releváns információkat találtunk (iskolai tábor, állásajánlatok). Reméljük, a frissítési kedv a későbbiekben sem fog lankadni.

Az egyes menüpontokba belépve jó érzéssel tapasztaltuk, hogy nem a sok helyen megszokott "feltöltés alatt" üzenet fogad, a honlapot tisztességesen feltöltve bocsátották útjára. Az önkormányzat menücsoportban már inkább látunk lemaradást, júniusban még a februári határozatokat olvashatjuk, mint legfrissebbeket. A hírek rovat viszont naprakész, jó lenne ezt a naprakészséget a testületi munka dokumentumaira is átvinni.

Könnyen megtaláltuk a partnerközség honlapját, az országgyűlési képviselő honlapját és a térképet is, utóbbi lehetne nagyítható is. Tetszett az eseménynaptár szemléletes elrendezése.

Összefoglalva elmondhatjuk, sok hasznos információt találtunk Perbál új honlapján. Egyedüli hiányosságnak az önkormányzati anyagok már említett, késői megjelenését tartjuk, de - ismerve a perbáli testület és a jegyző érdeklődését az internetes lehetőségek iránt - reméljük, hogy ez a gond csak átmeneti lesz.
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>