Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

II. évfolyam 3. szám 2005. március

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2005-ben pályázatot hirdet a hazai roma kis- és középvállalkozások piaci esélyeit és versenyképességét javító fejlesztések és beruházások támogatására.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás mértéke: a projekt elszámolható költségének 65 %-a, de maximum 3 millió Ft.

A támogatás célja a hazai roma kis- és középvállalkozások piaci esélyeit és versenyképességét javító fejlesztések és beruházások támogatása, különös tekintettel gépek, berendezések és haszongépjárművek beszerzése, a már működő vállalkozások tekintetében. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 200 millió Ft.

A támogatott pályázatok várható száma: 70 - 80 db.

Pályázhatnak a magyarországi székhelyű, a devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, amelyek kis- vagy középvállalkozásnak minősülnek.

A pályázónak rendelkeznie kell a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és/vagy más országos, roma közösség érdekképviseletét ellátó társadalmi szervezet ajánlásával. Az ajánlásnak tartalmaznia kell, hogy a vállalkozás eddigi tevékenysége során hogyan járult hozzá a helyi roma közösség gazdasági és társadalmi integrációjához és azt, hogy a vállalkozás foglalkoztatott-e korábban roma munkavállalókat

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

Az idei pályázati felhívásban 3 új elem van.

1.a pályázók köre kibővült a középvállalkozásokkal és ennek eredményeként a pályázat kiterjed az összes mikro-, kis- és középvállalkozásra

2. a támogatás nagysága a tervezett beruházás 65%-a lehet a korábbi 50%-kal szemben.

3. a pályázat kiterjed informatikai fejlesztésre, valamint az irodabútorok és berendezések vásárlására fordított ráfordításokra.

(Az előző években ez csak az építésre, gépek beszerzésére és haszongépjárművek vásárlására vonatkozott.)

(GKM)


Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>