Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2004. június

Elköltözik a főiskola

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola főépületének tűzkár utáni helyreállítási munkálatai közben kiderült, hogy már 4000 éve építkeznek itt, de az összevissza építkezéseket és a folyamatos károsodásokat (földrengés, háborúk stb.) mindig csak elfedték. 2004. május 20-án dr. Mezős Tamás professzor elrendelte a főépület mintegy 40 %-ának kiürítését életveszélyes állapota miatt. A maradék részben nem biztosítható a további oktatás. Ezért a főiskola fenntartói jogát a székesfehérvári megyés püspök átadta a váci megyés püspöknek, a főiskola pedig átköltözik a váci püspökség kezelésében lévő főiskolai épületekbe. A zsámbéki épület helyreállítása több évet vesz igénybe akkor is, ha a szükséges több milliárd HUF (több tízmillió Euro) rendelkezésre állna.

A főiskola tervei szerint gyakorlóiskola és gimnázium tovább működik Zsámbékon a maradék épületrészben.

A váci felújított főiskolai épületek és más megfelelő épületek, amelyekkel a püspökség és a város segíti a főiskolát nemcsak alkalmasak főiskolának, hanem a zsámbéki helyszínnél sokkal korszerűbb elhelyezési körülményeket és oktatási feltételeket biztosítanak.

A főiskola munkatársainak továbbfoglalkoztatásáért mindent megtesz. Például ECDL (európai számítógép-kezelői jogosítvány) képzés indul a nyáron együttműködve a Premontrei Szakiskolával és Szakközépiskolával.

Az oktatók, dolgozók nagy része budapesti, akiknek könnyebb és gyorsabb megközelítést tesz lehetővé a váci helyszín.

A zsámbéki helyszín rekonstrukciójához a források előteremtésében és az újabb funkció megkeresésében, új oktatási programok felkutatásában a főiskola továbbra is segítséget nyújt a keresztes nővéreknek.

A hallgatókat és a dolgozókat részletesen és folyamatosan tájékoztatja a főiskola.

A rendelkezésre álló két és fél hónap elengedő ahhoz, hogy a főiskola 2004. szeptember elején váci helyszínnel zökkenőmentesen megkezdje a 20042005. tanévet minden évfolyamon. A hallgatóinkat és leendő hallgatóinkat írásban értesítjük a helyszín változásról. A tanévkezdésről, kollégiumi elhelyezésről, gyakorlati képzésről stb. pedig ‘ további részletes írásos tájékoztatást kapnak.

Bencze Lóránt

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>