Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2008. június

Aktuális problémákra válaszolt a Cégvezetők Első Országos Csúcskonferenciája
2008. június 28. Budaörs

A kis- és középvállalkozások aktuálisan legjellemzőbb problémái és kihívásai is terítékre kerültek a Best Capital társszervezésében életre hívott kétnapos szakmai eseményen. A több, mint 140 kis- és középvállalati vezető részvételével zajlott rendezvény a sikeres vállalkozók kulisszatitkainak bemutatása mellett olyan területeken ismertetett hatékony megoldási módszereket, mint a kintlevőség-kezelés, a költséghatékony marketing, a humán erőforrás gazdálkodás, valamint a vállalati növekedés és feladatmegosztás.
A csúcskonferencia életre hívása előtt, majd a regisztrációk során a szervezők kutatást végeztek az érdeklődő és a jelentkező vállalati vezetők körében azzal a céllal, hogy megtudják, mit tartanak ma leginkább nehézségnek a KKV-k a hazai piacon. A több, mint 500 válaszból elsődlegesen a potenciális ügyfelek megtalálását és megtartását jelölte meg fő problémaként 14%, de az elsők között szerepelt a fizetőképes kereslet hiánya, illetve csökkenése (10%), valamint a tőke- és pénzhiány is. (10%)

Az esemény szervezői nem a már megszokott konferenciák sorát kívánták gyarapítani, amikor a csúcskonferencia megrendezése mellett döntöttek. Az elméleti teendők és a cégbemutató jellegű előadások helyett a gyakorlatban sikeres vállalatépítési technikák kerültek bemutatásra olyan hiteles vezetők által, mint pl. az Euronics csoportot felépítő Farkas Zsolt. A klasszikus előadások mellett a vállalkozásokat érintő optimális adózási lehetőségekről a Vincze Márta nevével fémjelzett kerekasztal-beszélgetés során tudhattak meg többet a résztvevők.

Az ország egyik legjelentősebb autókereskedője, Hovány Márton tapasztalatain keresztül egyedi piacépítési modellt ismert meg a publikum, míg a legégetőbb problémakörre, a cash-flow és a kintlevőségek gondjára Horváth Zoltán, a Kimberley Group Kft. vezetője és Balogh Gábor, a Best Capital vezető tanácsadója kínált megoldási módszereket.

(tudósítónktól)
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>