Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu


A növekvő elszegényedés, a dologtalanságra ösztönző segélyrendszer, a kormány alkalmatlan munkaerő- és kisebbségpolitikája, valamint az alulfizetett, jogilag-technikailag egyre eszköztelenebb rendőrség politikai kézivezérlése mind-mind megteszik a magukét, a bűncselekmények száma nő, erőszakosságuk fokozódik. Térségünk bűnözési viszonyai egyelőre nem hasonlíthatók össze Észak-Borsod vagy Dél-Somogy állapotaival, de a jövő nem sok jóval kecsegtet. A felkészülés egyik legális módja lehet a passzív védelem megerősítése.

Biztonsági ajtók betörésvédelmi szemmel

Egy szemmel láthatóan robosztus biztonsági ajtó már megjelenésénél fogva is arra ösztönzi a hívatlan látogatókat, hogy odébbálljanak, érdemes tehát egy új bejárati ajtóba beruházni. A bejárati ajtók biztonságát hőszigetelésükhöz hasonlóan több módszer alkalmazásával is emelik a gyártók. Az acél biztonsági ajtók például általában központi záras kivitelű, tolórudazatos rendszere 12 pontos záródást biztosítanak az ajtólap oldalán, alján és tetején, melyet egyes esetekben további 3-4 záródási pont egészít ki egy második, felülre szerelt zár révén. A biztonsági ajtók közismerten vastag, nagy ellenállóképességű acélból készült zárnyelveivel bizony meggyűlik a pajszeros-feszítővasas betörők dolga. Feltörésük nem csak nagy zajjal jár, hanem hosszú időt is vesz igénybe, ráadásul könnyen lehet, hogy a feltörési kísérlet kudarccal végződik.

Gyakori módszer a biztonsági ajtók pánt felőli támadása, melynek során a nem kellően védett ajtót a pánt felőli oldalon feszítővassal megemelik, majd a zsanért vagy eltörik, vagy egészen egyszerűen leemelik a tokra felszerelt ellendarabról az ajtólapot, így hatolva át a mechanikai védelmen. Ez ellen különböző módszerekkel védekeznek a bejárati ajtókat gyártó vállalatok. Az ajtólap csukott állapotában a tokba forduló, úgynevezettt rejtett zsanért alkalmazhatnak, esetleg kiemelésgátlóval szerelik a nyílászárót.

Léteznek természetesen a feszítővassal járó betörőknél trükkösebbek is, akik gyakran döntenek úgy, hogy megkísérlik az ajtóban elhelyezett zárakat különböző finomnyitási praktikákkal (pl. fúrással, savazással, sársöpréssel stb...) támadni. A jó acél biztonsági ajtó mindezek ellen védett. Gyakran előfordul, hogy a betörő megpróbálja zártöréssel, zárkihúzással megkísérelni a behatolást, ilyen esetekben különösen fontos a biztonsági ajtó zárjainak megfelelő hatékonyságú mechanikai védelme.

AABO Biztonsági ajtó
12-16 ponton záródó acél biztonsági ajtó...>>>

- 12-16 pontos záródás 5 zártesttel
- 41 dB léghanggátlás - egyedülálló ajánlat, ÉMI minősítéssel, csak nálunk!
- Hornyos záródás (egyes modellek esetén!)
- Fúrástól, zársöpréstől, magkihúzástól és savazástól egyaránt védett, multipont fúrással készített biztonsági zár
- Tűzgátló kivitel
- Erősített kivitelű nemesacél kilincspajzs és felső zárvédő pajzs
- Alap áron járó szervizkulcsos biztonsági zárrendszer
- Az ajtólap teljes felületét borító páncéllemez
- Hatalmas raktárkészlet, több rendelhető modell
- Mindössze néhány napos szállítási és beépítési határidő
- Igen kedvező, 59.500 - 65.000 Ft-os ár
- További részletek honlapunkon: www.gavron.hu ...>>>

Ablak-Ajtó Centrum Tel.: 06-1-784-7018
1094 Bp. Berzenczey u. 23-27. Nyitva: H-P 8-18, Szo 10-14 Web: www.gavron.hu E-mail: gavron@gavron.hu

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>