Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2005. június
TANULNI SOHA NEM KÉSŐ!

Napirenden a felnőttképzés, az élethosszig tartó tanulás. Magyarország válságból kivezető útja kizárólag egy tudásalapú társadalom megteremtésével lehetséges.

Az élethosszig tartó tanulás segítését, az ezzel kapcsolatos információ nyújtást tűzte ki célul a Biatorbágyi Faluház és Karikó János Könyvtár. A Budapesti Művelődési Központtal közösen megnyert pályázati támogatással a kitűzött célok megvalósulni látszanak. A két intézmény konzorciumi partnerségben beadott „Palló – az élethosszig tartó tanulás információs, felkészítő és segítő hátterének biztosítása a közművelődési intézményekben” című projekt célja egyrészt - mint a címben is szerepel - az élethosszig tartó tanulás segítése, másrészt a munkából bármilyen okból kieső munkanélküliek olyan információkhoz juttatása, melyek elősegítik, hogy sikerrel kapcsolódhassanak be a felnőttképzésbe. Ezáltal növekedhet az esélyük a munkaerő-piacra történő sikeres visszatérésre. A projekt a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, 75%-ban Európai Uniós, 25%-ban hazai forrásból.

A „Palló projekt” működési területe a Zsámbéki-medence. Jelenleg egy felmérés folyik nyolc településen, amelynek célja a tanulási igények meghatározása. A nyolc település: Bicske, Páty, Tök, Sóskút, Perbál, Tök, Herceghalom és Biatorbágy. Örömmel fogadjuk azok jelentkezését is, akik e cikkből értesülnek a lehetőségről.

A pályázati projekt részeként felnőttképzési konzulensek állnak majd rendelkezésre. Klubokat fogunk működtetni a településeken, ahol lehetőség adódik a tanácsadásra, személyes problémák megoldására. A klubnapokon kívül úgynevezett „help-desk” szolgáltatást biztosítunk az intézményekben, ahol az érdeklődők maguk is (segítéség mellett) keresgélhetnek az interneten, valamint segítséget kaphatnak az iskolarendszeren kívüli tanulással, képzésekkel összefüggő kérdésekben.

Aki bővebben kíván tájékozódni, bizalommal forduljon a Biatorbágyi Faluházban Szabó György projektfelelőshöz. A pályázattal és a szolgáltatásokkal kapcsolatos információk hamarosan felkerülnek a Faluház honlapjára (http://faluhaz.biatorbagy.hu). Érdeklődni lehet e-mailben is a faluhaz.gyorgy@biatorbagy.hu címen, vagy a (23) 310-636-os telefonszámon.

Szabó György

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>