Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2009. február

Angoltudás már az iskola előtt a Mortimerrel

"Jó napot Eszter," köszöntik a gyerekek tanárukat; "Jó napot gyerekek", jön a válasz. A jelenet bármelyik iskolában megfigyelhető, azonban ezek a gyerekek Porkoláb Eszterrel óvodás korban tanulnak angolul. A tanárnő a Mortimer - Angol nyelvklub partnereként angolórákat ad, kifejezetten óvodás, illetve kisiskolás gyerekeknek. Vajon ez az iskolai angolórák vetélytársa volna? "Nem" válaszolja Eszter "Mi nem megelőzünk, hanem felkészítünk"
Az ilyen fiatalkorban elkezdett idegennyelv-tanulás előnye, hogy "A gyerekek úgy tanulják meg az angolt, ahogy azt anyanyelvükkel tették" - mondja Eszter - "Játékosan és nem a nyelvtanon rágódva." Ezen felül az órák kiscsoportosak, legfeljebb 8 gyerekkel, így tisztán hallanak minden szót és megkapják a figyelmet, ha valami nem megy nekik.Nem számít, hogy a gyerekek még nem tudnak írni-olvasni. Itt az elsődleges a beszéd és a nyelv megértése. "Az olvasás és írás később jön." - nyilatkozza Porkoláb Eszter. Először a kérdések, az éneklés és az egyszerű feladatok kerülnek sorra: "A tyúk megeszi a kutyát - igaz vagy hamis?" - kérdezi Eszter. Hamis, persze. Az ismétlések és társítások révén a gyerekek tágítják szókincsüket - ráadásul, ha egy kvíz során kiküldhetik tanárukat a teremből, az csak külön szórakozás.
"A kisgyerekek akcentus nélkül tudnak megtanulni angolul." Porkoláb Eszter ez irányú tapasztalatai az mutatják, hogy a gyerekek nem fogják unni a későbbi (iskolai) angolórákat sem. A Mortimer - Angol nyelvklub olyan különleges tananyagot fejlesztett ki, mely összhangban van az iskolai anyaggal és nem előzi meg azt, így később a gyerekek jobban koncentrálhatnak a nyelvtanra.

A gyerekek minden órát élveznek, hisz körben ülnek, nem padokban és együtt éneklik a "test dalát", amivel játékosan megtanulhatják a testrészeket. További előnye még ennek az oktatásnak hogy "Nincs házi feladat sem" - mondja nevetve Eszter.
Porkoláb Eszter további csoportokat is szeretne megnyitni, többek között Pátyon és a környező településeken is, ezért megrendezi első ingyenes próbaóráját 2009. március 24-én 17 órakor a pátyi Művelődési Házban. A részvétel díjtalan, jelentkezés és további információ a 0670/365-8016-os telefonszámon vagy a
www.mortimer-english.hu oldalon.
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>