Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

AZ AGROGATE HUNGARY - A FEJLESZTÉS SZÁMOKBAN

Az Agrogate Hungary Herceghalom és Zsámbék közigazgatási területén, közel 120 hektáron megvalósuló zöldmezős beruházás. Az öt fázisból álló ingatlanfejlesztés eredményeként Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központja jön létre, amely kiegészül egy kereskedelmi központtal, valamint egy ipari parkkal. Célkitűzése, hogy a közép-kelet európai régió meghatározó logisztikai centrumává váljon.

Az AGROGATE Hungary honlapja ...>>>

Az első három fázis egy 70 hektáros fejlesztési területen épül fel, amely az Agrogate Rt. tulajdona. A társaságnak ezen felül további, mintegy 50 hektáros bővítési lehetősége van. Ennek köszönhetően a fejlesztés egyik kiemelkedő előnye, hogy gyakorlatilag korlátlan terjeszkedési lehetőséget biztosít bérlői számára. A teljes beruházás értéke mintegy 200 millió euro.

Az első három fázisban közel 240.000 m2-en modern raktárak, ipari csarnokok, a bérlői igényeknek megfelelően kialakított irodák és kereskedelmi felületek épülnek. A projekt jogerős építési engedéllyel rendelkezik az első fázisában megépülő 68.000 m2 raktárra és irodára.

A FEJLESZTÉS FÁZISAI

A fejlesztés első fázisában egy 18 hektáros területen két, egyenként 15.000 m2-es raktárépület irodákkal, egy 30.000 m2-es és egy 10.000 m2-es kereskedelmi csarnok létesül. A raktárépületek tervezett átadása 2006. március.

A második fázis további 17 hektárnyi terület fejlesztését tartalmazza, ahol elsősorban ipari csarnokok és irodák épülnek.

A harmadik fázis 33 hektáros telke 50%-os beépítést biztosít, ezért itt valósulhatnak meg a legnagyobb helyigényű és a későbbiekben fokozatosan, akár több lépcsőben is bővülni szándékozó logisztikai raktárak és ipari csarnokok.

A negyedik és ötödik fázis fejlesztése a projekt megvalósulásának harmadik harmadában esedékes. Itt összesen 45 hektáron (negyedik ütem: 33 Ha, ötödik ütem: 15 Ha) az eddigiekhez hasonló felépítmények létesülnek.

Az Agrogate Hungary a fejlesztési fázisok ütemezésének megfelelően kutatási és oktatási elemekkel, szolgáltatásokkal is bővül. Az ötödik fázis során nyeri el végleges állapotát, amely már egy agrár-klasztert is magában foglal majd.

ELHELYEZKEDÉS

Az Agrogate Hungary Budapesttől 26 km-re, Herceghalmon található. A közvetlenül az M1-es autópálya mellett fekvő központ könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról is, valamint az M0-ás körgyűrüről. Budapestről vasúton a Déli pályaudvarról, illetve a Volánbusz járataival érhető el. A herceghalmi vasútállomás és a központ között Agrogate buszjárat közlekedik.

SZOLGÁLTATÁSOK

A raktárépületekben, gyártó és összeszerelő csarnokokban a bérlők egyedi igényeihez és tevékenységéhez maximálisan igazodó építészeti megoldások alkalmazása (built-to-suit).

Modern, cégközpontnak is alkalmas "A" kategóriás irodaterek flexibilis belső térkialakítással.

A magas színvonalú építészeti és infrastrukturális fejlesztéseken túl az Agrogate Hungary a szolgáltatások széles spektrumát nyújtja, melyek költséghatékony és gyors ügyintézést és zavartalan működést tesznek lehetővé.

AZ AGROGATE HUNGARY REGIONÁLIS ÉS NEMZETGAZDASÁGI JELENTŐSÉGE

Magyarország számára elsősorban azok a projektek, azok a gazdasági területek jelentenek kitörési pontokat, melyek több más ágazat fejlődésére is serkentő hatással vannak. A logisztika kapocs, amely az alkalmazott szolgáltatások sokrétűsége miatt pozitív hatást fejt ki a kapcsolódó területek egész sorára, ezeket pedig automatikusan integrálja az európai gazdaság véráramába. Kiemelt jelentősége van a nemzetközi tőke vonzásában, a magas hozzáadott értékű ágazatok letelepítésében, így a magasan kvalifikált munkaerő foglalkoztatásában is.

Az Európai Unió 2007. és 2013. közötti fejlesztési tervében első helyen szerepel a szállítási infrastruktúra és a logisztika fejlesztésének ösztönzése. Földrajzi adottságaiból eredően Magyarországnak ebben a folyamatban nem csupán komoly lehetőségei, hanem fontos szerepe is van. Ennek a kihívásnak a jegyében épül fel az Agrogate Hungary, amely mind az ország, mind a régió versenyképességére pozitív hatást gyakorol majd.

A Zsámbéki-medence számára mindez hatványozottan fontos, hiszen egy hasonló volumenű beruházás új fejlődési pályára állíthatja a forráshiánnyal küzdő településeket. Az infrastruktúra fejlesztése, a helyben működő kis- és középvállalkozások lehetőségeinek szélesítése és a települések bevételeinek növelése javítja a régió versenyképességét és a térségben élők életszínvonalát. Az Agrogate Hungary a fejlesztési fázisok kiépülésével párhuzamosan 4000-5000 új munkahelyet hoz létre, iparűzési adójával pedig jelentősen hozzájárul a központnak otthont adó települések fejlesztéséhez.

Az Agrogate Hungary tehát nem csak Kelet- és Közép-Európa, hanem az Európai Unió országai felé is kaput nyit.
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>